MansionHDR

In december 2012 bezocht ik een fotograaf in Parijs, die zijn huis als studio beschikbaar stelde aan fotografen. Hij woont in een prachtig appartement, wat voor een groot deel als studio is ingericht. Daarnaast werkt hij er veel zelf. Dit bracht mij op het idee om mijn landhuis in Hoofddorp voor hetzelfde doel te gebruiken. Ik woon er alleen en het is veel te groot om er alleen maar te wonen. Wat is er mooier, dan je eigen huis als studio in te richten? En waarom zou je andere fotografen en modellen daar geen gebruik van laten maken?

Het huis is ingericht in een combinatie van Provence stijl met moderne elementen. Veel hout, veel wit. Shutters en luiken. En veel plekjes om als fotograaf te benutten. Binnen vindt u oa. een grote open haard, romantische keuken, een moderne witte slaapkamer, een volledige badkamer met jacuzzi, stortdouche en sauna en een ruimte voor het plaatsen van achtergronden. Buiten een grote veranda, twee tuinhuizen en een grote, beschutte tuin rondom.

Binnen kan in alle categorieën gewerkt worden. Er is gegarandeerde privacy. Buiten kan gewerkt worden tot en met bedekt naakt. Het huis is omgeven door andere huizen, dus veel verder kunnen we daar niet gaan. Direct voor de deur ligt een grote waterplas met een park en op tien minuten rijden is een bos. Bovendien zit u vanuit het huis met een half uur op het (naakt-)strand.

_MG_1926

Zowel fotografen als modellen kunnen het huis reserveren voor een fotoshoot. Voor modellen kan dit met mij als fotograaf. Ik heb jarenlange ervaring met modelfotografie en ben verschillende keren oa in Playboy gepubliceerd. Meer informatie over mijn werk is te vinden op mijn website www.illumination.nu . Maar een model kan ook met de fotograaf van haar keuze naar het huis komen. Fotografen kunnen het huis boeken om er met een of meer modellen van hun keuze te werken. Ik ken veel modellen en visagisten goed en kan voor u bemiddelen. Daarnaast kunt u mij vragen u bij de fotoshoot te ondersteunen. Er is een volledige flitserinstallatie aanwezig. Deze kunt u gratis gebruiken, maar u kunt ook uw eigen spullen meenemen. Een volledige lijst van aanwezige fotografie-apparatuur vindt u hieronder.

Het huis is zowel door fotografen als door modellen ook te reserveren voor een workshop. Geeft u de workshop zelf, dan laat ik de organisatie aan u over. Wilt u dat ik de workshop voor u organiseer, dan doe ik dat in samenwerking met Piar Fotografie in Bleisiwijk (www.piar-fotografie.nl). Dit is een fotograaf die vrijwel wekelijks workshops geeft in zijn studio en er dus jarenlange ervaring in heeft.

Voor het model is een prive slaapkamer met prive badkamer beschikbaar. Modellen of fotografen kunnen dus ook in het huis overnachten

_MG_1975

Prijzen (basisprijs voor 1 fotograaf met 1 model en 1 visagist)

Prijzen zijn inclusief het gebruik van apparatuur, incl. BTW

Huur van het huis voor een dagdeel (tot 4 uur):                                        175 euro

Huur van het huis voor twee dagdelen (8 uur), incl lunch:                       325 euro

Huur van het huis voor drie dagdelen (12 uur), incl  lunch en diner:               475 euro

Per persoon (fotograaf, model, MUA) meer dan de basis, per dagdeel:                35 euro

Vergoeding voor intensieve ondersteuning bij de shoot, per dagdeel:                    100 euro

Verhuur voor meerdere dagen, inclusief overnachting of voor speciale evenementen:                prijzen in overleg

Gebruik van het huis als uitvalsbasis, zonder fotoshoot. Het model kan zich prive voorbereiden. Geen gebruik van de apparatuur:                        75 euro

Bemiddeling voor de fotograaf bij het boeken van een visagist of model:                    35 euro

 

Lijst met aanwezige flitserapparatuur:

Twee Elinchrom BRX studioflitsers 1x 500 en 1x 1000

Drie QiHe BAS400A flitsers (220 V)

Softboxen

Beauty Dish

Barndoor met grid

Snoot

Elinchrom Ranger RX speed AS (mobiel systeem) met twee Ranger A flitskoppen

Elinchrom Skyport systeem voor alle flitsers

Spot met grid voor haarlicht

2 x Elinchrom octa softbox

Elinchrom beauty dish met afneembaar grid

Calumet striplight met afneembaar grid

Elinchrom zoomspot 18-36

Diverse statieven en overige hulpmiddelen.

_MG_1943

Voor een overzicht van de mooiste plekken in het huis verwijs ik u naar de pagina rondleiding. Onder portfolio vindt u in het huis gemaakte foto’s. Wilt u contact met mij opnemen ga dan naar de pagina contact.

Een overzicht van de activiteiten in het huis vindt u onder de pagina nieuws.